Новини

Пиян шофьор уби жена във видинското село Дреновец

48-годишна жена загина, след като бе блъсната от пиян шофьор в Дреновец. За инцидента съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин.

В ранните сутрешни часове на съботния ден, на телефон 112 е постъпи сигнал за пътнотранспортно произшествие в село Дреновец. 30-годишен местен жител, с 12 години стаж зад волана, управлявайки лекия си автомобил по улица „Георги Димитров” е ударил движещата се по пътното платно 48-годишна видинчанка. В резултат на удара жената е загинала. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Шофьорът е тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици. Дрегерът е отчел 1,98 промила алкохол в кръвта, тестът за наркотици е отрицателен. С постановление на Окръжна прокуратура – Видин мъжът е бил задържан за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

В полицейския арест за срок до 24 часа е задържан и 52-годишен жител от село Карбинци. Той е шофирал лек автомобил след употреба на алкохол. На 25 февруари малко след един часа на улица „Първа“ в селото, униформени са спрели за проверка лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача е отчела наличие на алкохол близо 1,8 промила. На мъжа е издаден талон за медицинско изследване, но той отказал да даде кръвна проба. По случая в Районното управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.